Hvordan optimalisere lyd i din bar eller restaurant?

På en bar eller restaurant, handler det om å skape den ultimate opplevelsen for gjestene. Mye tid og tanker går i å lage riktig meny, cocktails og tema for å få stedet til å skille seg ut, og den siste finishen er å legge til den rette stemningen gjennom lyd. Riktig musikkvolum er essensielt for atmosfæren, er lyden for høy er det sjenerende for gjestene, er lyden for lav vil man høre støy fra gjestene rundt seg. Lyden bidrar til å skape en slags skillevegg mellom ditt bord og naboens. Alt for få restauranter justerer lyden ofte nok i forhold til energinivået i rommet.

Table top counter Bar restaurant background

Start med en profesjonell installasjon

Å stole på noen få høyttalere montert på veggen vil ikke være nok, for å få et fyldig lydbilde bør det også være fler høyttalere. Du bør også ha en ordentlig forsterker som kan takle belastning over lenger tid. Våre samarbeidspartnere kan hjelpe deg med å finne de beste høyttalerne til ditt lokale - enten de er i taket, anheng eller montert på veggen. De finner også den beste plasseringen for å gi baren eller restauranten jevnt fordelt lyd.

 

Del systemet ditt opp i soner

En av feilene vi ofte ser på restauranter eller barer, er at det ikke blir delt opp i soner. Med mindre du driver en liten bistro, kan det være fornuftig å dele lyden inn i soner som man kan justere uavhengig av hverandre.

Hvordan kan du bruke dette i ditt lokale? Et vanlig eksempel er forskjellen mellom innendørs og utendørs servering. Du må sannsynligvis øke volumet på høyttalerne utenfor. Dette oppsettet gjør det enkelt å ha områder i to forskjellige volumer og det kan også spilles forskjellig innhold i de enkelte sonene.

 

Velg et enkelt kontrollalternativ

Den viktigste delen av installasjonen din er å finne riktig kontroll-løsning. Dette er det aspektet ved systemet ditt som kommer til å gjøre en forskjell fra dag til dag.

Et system som Waved skaper den perfekte atmosfæren automatisk. Ved hjelp av sensorer fanger Waved opp energinivået og sinnsstemningen til gjestene og beregner riktig musikkvolum automatisk. Du kan også finjustere lyden manuelt fra ett sentralt brukergrensesnitt. Du kan for eksempel kontrollere lyden fra samme tablet som du bruker til å lage reservasjoner eller ta betaling og får enkelt oversikt over ditt lokale..

 

Justere EQ

For at det skal være lettere å prate sammen, men samtidig skape et skille mellom gjestene kan man ta noen enkle grep som ikke koster noe. Ved å justere ned mellomtonen og opp bassen på ditt eksisterende lydanlegg vil du ha følelsen av at musikken er der i samme grad, men det vil være lettere å kommunisere.

 

Konklusjon

Støynivå og musikkvolum er en av de hyppigste årsakene til klager på serveringssteder og med disse grepene kan du skape en god atmosfære som fører til økt kundetilfredshet. Det enkleste grepet du kan ta er å justere EQ (Equalizer) på ditt eksistrenende system, ikke bare er det enkelt, men det er også kostnadsfritt. Dersom du allerede har et godt lydsystem som fungerer fint og er inndelt i soner gjenstår det bare et godt system for styring. Waved kan styre ditt lydsystem helt automatisk, og vil til en hver tid finne den beste balansen og atmosfæren.

 

Ta kontakt for å høre mer om Waved og hvordan vi kan hjelpe til med økt kundetilfredshet.